Γεννήθηκα στη Βέροια. Αποφοίτησα από τα τμήματα ΦΠΨ και Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Κατόπιν, εκπαιδεύτηκα στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Αθήνα). Έχω πιστοποίηση από την ΕΕΕΣ (Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς) και την EABCT (European Association of Behavioural and Cognitive therapies) (ΑΜ: CBT 10-022)

http://www.eees.gr/pistopoihmenoi.htm

 

Εκπαιδεύτηκα επίσης στη Μουσικοθεραπεία, στο αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Μουσικού Κολλεγίου Θεσ/νίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νέας - Υόρκης.

Έχω πάρει Δίπλωμα και Πτυχίο Πιάνου και Αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας.

 Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος στο Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (Αθήνα), σε Προγράμματα Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, σε Πρόγραμμα για την Πρόληψη της Σχολικής Διαρροής, στο Κέντρο Ημέρας «Αριάδνη» για Ψυχικά ασθενείς, στην Ψυχιατρική Κλινική Ασκληπιός (Λαζοχώρι Βέροιας), στο ΚΕΚ PRACTICA (Θεσ/νίκη), στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας και στην Ιπποκράτειο Σχολή ως εκπαιδεύτρια, στο Ωδείο Ριζοπούλου και στην ΕΨΥΠΕ (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων) χρησιμοποίησα τη μουσικοθεραπεία.

Σήμερα, διαθέτω το Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας στη Βέροια.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) και του Ελληνικού Συλλόγου Καταρτισμένων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΚΕΜ).

 

 Έχω εισηγηθεί στο 1ο ,  2ο και 3ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών – Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους, καθώς και σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες, που διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, ο Δήμος Καισαριανής, ο Δήμος Περάματος, ο Δήμος Αθηναίων, το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, το Λύκειο Ελληνίδων, η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Μέριμνας, Οικογένειας και Παιδιού, το ίδρυμα QuartMonde, το ΚΑΠΗ Λευκαδίων, το 5ο Δημοτικό Βέροιας, η ΔΗΠΟΝ Νάουσας, το cafe cinema, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας.

Έχω συμμετάσχει στις παρακάτω έρευνες και εκδόσεις:

 

  • Γνωσιακη - συμπεριφοριστικη ερευνα & Θεραπεια Tομ. 1, Tευχ. 2, σελ. 61-69, 2015 : Η εφαρμογή σε θεραπευτικό πλαίσιο του ηλεκτρονικού θεραπευτικού παιχνιδιού για παιδιά «Το Κυνήγι του Θησαυρού».Κ. Σοφιανοπούλου, Αν. Σοφιανοπούλου, Αν. Καλαντζή- Αζίζι( Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφoρας). 
  • Παρουσίαση περίπτωσης στο: Μουσικοθεραπεία – Ο τρίτος δρόμος. Θ.Ψαλτοπούλου (2016). Ελληνικά Ακαδημαϊκά Συγγράμματα και βοηθήματα   Μουσικοθεραπεία. Ο τρίτος δρόμος.